Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Verblijf

Een groot gedeelte van je voorbereiding ben je bezig met de vraag, waar blijven we al die tijd? Oftewel, maken we de keuze voor hostels/hotels/motels of huren we een camper/auto waarmee we campings gaan bezoeken?

Voor beide opties zijn de voor- en nadelen. Bij continu verblijf in hostels/hotel/motels zal de prijs van verblijf hoger zijn, maar kun je over het algemeen wel meer luxe/hygiene ervaren.
Kies je voor het kopen of huren van een auto/camper, dan heb je ongetwijfeld meer vrijheid, maar zul je moeten accepteren dat je op diverse campings verblijft, wisselend van kwaliteit, maar wel tegen een lager budget.

Wij hebben in onze voorbereiding gekozen voor het volgende:

Australië

Bij aankomst in Melbourne verblijven we 1 nacht in een hotel, aangezien we redelijk laat landen en zo direct een plek hebben om even uit te rusten van de vlucht.
De dag erna vliegen we door naar Tasmanië. Bij aankomst beschikken we over een huurcamper, waar we 16 dagen het eiland mee rond gaan rijden. Deze hebben we in Nederland al geboekt, aangezien we toen voldoende tijd hadden om op internet te zoeken naar een betrouwbaar verhuurbedrijf waar we tegen een redelijk budget een eenvoudige camper konden huren.
De prijzen voor het huren van een camper verschillen enorm!
Dit kan aan een aantal dingen liggen;
– Is de vertrekplaats dezelfde als de inleverplaats? Verhuurbedrijven rekenen meestal extra kosten als de auto niet wordt ingeleverd waar hij opgehaald is.
– Luxe van de camper (aantalprs, opties e.d.) bepaalt uiteraard de huurprijs.
– Je hebt een aantal bekende verhuurbedrijven (Apollo, Britz, Alamo enz.) die over het algemeen wat duurder zijn dat lokale verhuurbedrijven.

Het loont dus zeker de moeite om op internet eens wat rond te zoeken en prijzen te vergelijken.

Wij zijn voor het 16-daags verblijf op Tasmanië uitgekomen bij “Tassie Motor Shacks camper rental“. Dit is veruit de goedkoopste, maar scoort goed uit waarderingen op diverse reisforums.

 

Voor ons verdere verblijf in Australië kiezen we om een camper te kopen. Dit is gezien de lengte van ons verblijf goedkoper dan huren, waarbij we de camper uiteraard nog wel dienen te verkopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw kritische reisgids naar ver weg