Blog: Nieuw Zeeland in 5 weken (1)

Nieuw Zeeland, een populaire bestemming voor Nederlanders, maar eentje waar je vaak wat langer naar toe gaat, omdat het immers niet om de hoek ligt.

Om een indruk te geven wat dit land allemaal te bieden heeft volgt een kort reisverslag, gebaseerd op een verblijf van 5 weken.

In ons geval zijn we op het zuider eiland begonnen en doorgereisd naar het noorder eiland, maar dit kan natuurlijk ook andersom.

In dit bericht: week 1

Week 1:

Christchurch

De grootste stad van het zuider eiland, welke beschikt over een internationaal vliegveld. De stad staat met name bekend om de zware aardbevingen in 2010 en 2011. Dit is nog duidelijk zichtbaar. Grote, oude gebouwen (o.a. penis enlargement Christchurch Cathedral) staan leeg, worden gerenoveerd of zijn simpelweg verwoest. Ondertussen zie je veel bouwwerkzaamheden en valt met name het winkelcentrum op door de tijdelijke zeecontainers waar winkels nu in zitten.
Het is de moeite waard om het centrum te bezoeken, maar besef wel dat er door deze bouwwerkzaamheden het stadscentrum wat rommeling oogt en daardoor wat minder aantrekkelijk.
Eén dag zou voldoende zijn om Christchurch te bezoeken.

 

Akaroa

Vanuit Cristchurch is het slechts 2 uur rijden naar Akaroa. Met name de route hier naar toe is de moeite waard. Je rijd een bergachtige route door het schiereiland ‘Banks’ (ook wel ‘Banks Peninsula’ genaamd), waarbij je veel baaien passeert en mooie plekken tegenkomt waarvan uit je foto’s kunt maken. Uiteindelijk kom je uit in Akaroa, een Frans georiënteerd dorpje waar je diverse wandelingen kunt maken.

De route naar Akaroa, de wandelingen en uitzichten maken het zeker de moeite waard dit schiereiland te bezoeken, één volle dag is voldoende.

 

Lake Tapeko & Lake Pukaki

Op weg richting Mount Cook kom je langs ‘Lake Tapeko’ en ‘Lake Pukaki’. Bij beide meren heb je kans om mooie wandelingen te maken of om op z’n minst te stoppen om foto’s te maken. Afhankelijk van de lengte van je wandeling kun je beide meren op 1 dag bezoeken, anders heb je de mogelijkheid om bij ‘Lake Tapeko’ te overnachten.

Mount Cook

Gelegen in het centrale gedeelte van het zuider eiland kijk je tijdens je rit richting Mount Cook al tegen de witte bergtoppen aan. Deze route wordt veel gebruikt door fietsers, maar zij moeten opletten dat de weg langzaamaan steeds steiler wordt en het een flink karwei is om uiteindelijk bij Mount Cook uit te komen.

Eenmaal daar is het wel de moeite waard. Deze locatie is onder andere gebruikt voor de ‘Lord of the Rings’ films en dit lijkt logisch. Er liggen wandelroutes om gletsjers te bekijken. Afhankelijk van het weer kunnen deze overigens wel inkort worden.

Oamaru

Terug aan de oostkust van het zuider eiland is er de mogelijkheid om een korte stop te maken in Oamaru. De leukste bezienswaardigheid hier zijn de zeehonden, waar je gewoon naar toe kan lopen via een pier. Daarnaast kun je tickets boeken om deze dieren van dichterbij te zien en er meer over te horen van de verzorgers terplekke.

Dunedin

Het stadje Dunedin is studentenstad met een leuke binnenstad. Er liggen genoeg museums, kerken of winkelcentra om te bezoeken. Daarnaast is het de moeite waard om het centrale treinstation te bezoeken, zeer uniek.

Otago Peninsula

Naast Dunedin komen we langs de ‘Otago Peninsula’. Via unieke wandelroutes kun je hier zeeleeuwen en pinguïns spotten. De kans is groter dat je ‘Blue Penguins’ ziet, dan de iets meer zeldzame ‘Yellow Eyed Penguins’, maar op gezette tijden komen deze dieren vanuit zee aan land en heb je dus kans deze te fotograferen.

Mclean Falls

Gelegen in ‘The Catlins’ liggen de Mclean Falls. De (korte) wandelroutes leiden je langs diverse mooie watervallen in de zeer bosrijk gebied.

Porpoise Bay

Deze baai is misschien niet de meest unieke in Nieuw Zeeland, maar het mooie hier is dat er dolfijnen te vinden zijn. Met wat geduld zie je ze zwemmen, maar bij goed weer kun je het water in gaan om er dichterbij te komen. Om dolfijnen te lokken is de tip om met 2 stenen onder water tegen elkaar aan te tikken. Je hebt dan kans dat ze dichterbij komen.

Week 2 volgt snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.