167 dagen Australië….op naar Nieuw Zeeland!

Zo, onze road trip door Australië zit er op! We hebben vanaf 12 november 2014 t/m 29 april 2015 door dit enorme land mogen reizen en eigenlijk alles gezien wat we vooraf wilde en misschien nog wel meer!Fist Fight 2017 film download

Uiteraard eerst terug naar afgelopen weken. Eenmaal aangekomen in Melbourne, begin april, waren de eerste 2 weken niet de meest spannende van onze totale reis, de bus moest namelijk verkocht worden. Dit was eigenlijk de enige onzekere factor van onze reis, want wanneer krijg je ‘m verkocht? Na wat lauwe reacties de eerste dagen, hadden we 14 dagen later de luxe om 2 oprecht geïnteresseerde koppels te hebben, waarvan 1 uit Nederland. Dit had onze voorkeur, simpelweg omdat je zo makkelijker één en ander kunt uitleggen en overleggen en omdat de uiteindelijke betalingsoverdracht lekker in euro’s via de bank kan. Gelukkig waren zij direct enthousiast en hebben we enkele dagen daarna de deal gesloten, wij blij, zij blij!

Nu konden we dus onze laatste 2 weken gaan plannen, waar we nog naar Kangaroo Island en Ayers Rock wilden en hebben ondertussen ook nog volop de tijd gehad om Melbourne in te gaan, voor foto’s klik hier.

Op 21 april konden we dan eindelijk weer wat gaan zien van ’t land en zijn we richting Kangaroo Island gevlogen en gevaren. Hoewel je bij de naam verwacht dat de kangoeroes je tegemoet komen gesprongen zodra je op het eiland komt, viel dit ons wat tegen. Niet alleen het feit dat er weinig kangoeroes zaten, maar eigenlijk ook omdat er sowieso niet zo heel veel te zien was (behalve schapen en erg veel weiland). Uiteraard hebben we ondertussen al het één en ander gezien en zijn we misschien wat verwend geraakt ? ,maar we hadden er iets meer van verwacht. Ondanks dat hebben we overigens wel van zeer dichtbij zeehonden, koala’s en wederom dolfijnen kunnen zien, voor foto’s klik hier. Ook de ‘Remarkable Rocks’ en ‘Admirals Arch’ waren absoluut de moeite waard.

Nadat we vanuit Kangaroo Island weer terug gevlogen zijn naar Melbourne, zijn we de volgende ochtend doorgevlogen naar Ayers Rock. Dit icoon van Australië ligt in het ‘red centre’, het midden van Australië. We hadden hier enkele weken geleden in principe naar toe kunnen rijden, maar dat was dan een ritje van 2600km. Daarnaast was het er toen zo’n 40 graden, nu is het winter en wordt het overdag een heerlijke 23 graden. We hebben dan ook de ideale mogelijkheid gehad om wat mooie wandelingen te maken rondom deze rots en het nabij gelegen Kata Tjuta, een andere rotsformatie.
Hoewel erg toeristisch, hebben we ons prima vermaakt, een mooie afsluiter van 5,5 maand Australië. Uiteraard zijn ook hier foto’s van gemaakt, klik hier.

Maar goed, nu zijn we dus echt helemaal rond, 167 dagen Australië, ze zijn voorbij gevlogen, hoe cliché dit ook klinkt. Betekent namelijk dat we al 5,5 maand van huis zijn, maar ook dat we al ruim 6 maanden niet werken, wat een aanrader is voor iedereen!!

Even wat leuke feitjes;
– km gereden: +/- 24.000
– foto’s: 2765
– aantal boetes: 1x (die verrekte onduidelijke tolwegen ook!)
– aantal keer naar de kapper geweest: 0x (ja, de haren worden lang, maar helaas geen nieuwe)
– Aantal verschillende plaatsen overnacht: 109
– Warmste temperatuur: 45 graden (lekker autorijden in noord-west Australië)
– Koudste temperatuur: 5 graden (’s nachts Ayers Rock)
– aantal bezoekjes op 400dagen.nl : inmiddels meer dan 10.000!

Wat vonden we het mooiste wat we gezien/ervaren hebben (in willekeurige volgorde)?
– Coral Bay (Western Australia, snorkelen tussen koraal en tropische vissen)
– Blue Mountains
– Oud&Nieuw Sydney
– Whitsunday Islands
– Gorge Wildlife Park (Adelaide Hills)
– Uluru/Ayers Rock

Dit lijstje is waarschijnlijk nog veel langer te maken, omdat de leukste en mooiste dingen eigenlijk vaak onverwacht gebeurde, maar omdat we bij thuiskomst ook nog wat te vertellen moeten hebben komt dit later wel.

Australië is ons dus goed bevallen. Na een paar weekjes wennen aan de omgeving, de cultuur en het reizen op zich, is alles behoorlijk vlekkeloos verlopen.
Zijn we ‘verliefd’ geworden op dit land, zoals sommige mensen dit zo mooi kunnen zeggen, nee, dat niet. Ik denk dat we daarvoor het land simpelweg te groot vinden, waarbij we de dingen die we als mooi hebben ervaren ook echt uniek vonden, maar er aan de andere kant teveel niets is. Er zijn dus erg mooie dingen om te doen en te bezichtigen, maar je moet er ook erg veel kilometers voor afleggen.

Zijn wij echte backpackers geweest de afgelopen maanden? Nou, dat heeft wat uitleg nodig…
We hebben erg veel mensen ontmoet die Australië rondreizen, allemaal op hun eigen manier. Onder deze reizigers wordt er onderscheid gemaakt (met een knipoog) in de volgende personen;

– Backpackers; reizigers die op een (zeer) beperkt budget leven, elke avond noodles eten, altijd gratis overnachten ergens in de natuur en vaak naast het reizen nog werken. Excursies worden weinig gedaan, gezien de prijs hiervan en mochten ze door hun budget heen zijn, dan bivakkeren ze vaak lang op 1 plaats.
– Flashpackers; reizigers met een wat ruimer budget, eventueel werken, overnachten op een camping met mogelijkheden om afwisselend (lees: gezond) te eten. Excursies worden selectief ondernomen, men probeert zoveel mogelijk van het land te zien in een relatief korte tijd.

We plaatsen ons onder de laatste categorie. Uiteraard hebben wij ook bijna dagelijks ons budget bijgehouden, zijn kritisch waar we wat aan uitgeven, maar wilden absoluut zoveel mogelijk zien. Aangezien dit ons dus zeer goed bevallen is, gaan we de komende maanden op dezelfde voet door!

Zoals gezegd, hebben we de afgelopen maanden behoorlijk wat mensen ontmoet, waarbij we ons Engels hebben kunnen verbeteren. Leuk om te zien dat erg veel mensen (uit veel verschillende landen) open staan voor een simpel praatje of wat advies. Het enige land wat hierbij eigenlijk de uitzondering vormt is Frankrijk. Met Fransen kreeg je nauwelijks contact en net wanneer je dacht dat je een stel spontane Franstalige mensen had ontmoet, bleken dit Canadezen te zijn.
Australiërs zelf zijn erg geïnteresseerd, reizen zelf ook veel en staan redelijk makkelijk open voor andere culturen en zijn erg behulpzaam richting toeristen. Het zal dan ook weer wennen zijn om geen “G’day mate” of “no worries” te horen.

Nu dus op naar Nieuw Zeeland voor de komende 5 weken. Op naar wat herfstachtig weer, waarbij we dus onze bruine gloed weer gaan verliezen en de korte broek waarschijnlijk in de backpack kan blijven. We landen in Christchurch en gaan via het zuider eiland naar het noorder eiland om later via Auckland naar Fiji te vliegen. We hebben al behoorlijk wat goede verhalen gehoord van medereizigers over dit land en zijn dan ook erg benieuwd.

Ohja, wat we niet gaan missen aan Australië;
– Muggen (incl. de achtergelaten bulten)
– Vliegen
– Lange, saaie wegen
– Onduidelijke bewegwijzering

Als laatste; we hebben een filmpje gemaakt wat zo’n beetje onze reis samenvat in een paar minuten (met nog nooit eerder vertoonde beelden!!), deze is geplaatst onder het kopje ‘filmpjes’. Dus mocht je 9 minuten even niets te doen hebben…..

Fijn voorjaar gewenst, op naar de BBQ in Nederland, wij hebben er onze buik even vol van….. ?

Groeten!

2 gedachten over “167 dagen Australië….op naar Nieuw Zeeland!”

  1. hallo vakantiegangers of eigenlijk reizigers, dat is toch een verschil. Inspirerend om jullie verhalen te lezen en in tegenstelling tot jullie zouden wij er wel graag wonen en is de stilte en de ruimte voor ons het mooiste aspect. Nu op naar jullie volgend avontuur. Blijf jullie volgen. Heel veel plezier in Nieuw-Zeeland. groeten

  2. Wederom fantastisch reisverslag (als je geen werk meer hebt kun je zeker redacteur:schrijver/journalist worden)
    Blijf jullie volgen op naar NZ
    Vr gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.