Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Nationale Parken

Amerika heeft veel Nationale Parken, waarvan de meeste absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.
Hieronder volgt een overzicht van de Nationale Parken die we zelf bezocht hebben in 2015, waarbij er meer informatie te vinden is over de do’s en dont’s per park.

America the Beautiful Pass

Allereerst de beste (bespaar)tip voor het bezoeken van Nationale Parken; de Nationale Parkpas, oftewel de ‘America the Beatiful Pass’.
Met de pas kun je een jaar lang onbeperkt parken bezoeken. De prijs voor deze pas lag in 2015 op $80,- , maar er werd toen al aangekondigd dat er een prijsverhoging wordt doorgevoerd in 2016. Hoe dan ook, de entreeprijs voor een Nationaal Park ligt tussen de $20,- en $40,-. Dit is per auto/camper, dus niet per persoon. Je ticket is dan vaak enkele dagen geldig, zodat je het volledige park kunt bezoeken.
Bezoek je meer dan 1 park, wat vaak het geval is, dan is de Nationale parkpas een goede optie. Bezoek je bijvoorbeeld de Grand Canyon, Yosemite en/of Sequoia National Forest (de wat duurdere parken) dan ben je al goedkoper uit met deze pas.

Naast de Nationale Parken geldt deze pas ook voor nationale monumenten (bijvoorbeeld Mount Rushmore) en nationale bossen (National Forest), zoals Sequoia.

Waar koop ik de Nationale Parkpas?

Eigenlijk is dit vrij eenvoudig. Zodra je je eerste park bezoekt kun je bij de entree aangeven dat je de ‘America the Beautiful Pass’ wilt kopen. Je ontvangt een plastic pas met daarop je handtekening, geldig voor 12 maanden. De entree van het park waar je deze pas aanschaft wordt direct verrekend.

Nationale Parken

Voor meer informatie per park, klik op de onderstaande links…

Hawaï Volcanoes National Park

Volcano National Park 46

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park 8

Grand Canyon

Grand Canyon 123

Bryce Canyon

Bryce National Park 34

Zion National Park

Zion National Park 16

Death Valley

Death Valley 5

Sequoia National Forest / Kings Canyon

Sequoia National Park 27

Yosemite National Park

Yosemite National Park 45

Uw kritische reisgids naar ver weg