Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Reviews luchtvaartmaatschappijen

Tijdens onze reis van 13 maanden hebben we 16x gevlogen. Aangezien we niet gekozen hebben voor een “around the World ticket”, hebben we met diverse vliegtuigmaatschappijen gevlogen.

Om een beeld te krijgen over kwaliteit, stiptheid en algemene ervaring volgt hier een lijst met reviews;

Singapore Airlines:

 Zo’n 22 uur hebben we mogen ervaren hoe het is om met Singapore Airlines te vliegen. Onze bestemming was Amsterdam – Melbourne, met een overstap van slechts 1u50m op Singapore.

De keuze van Singapore Airlines is in eerste instantie simpelweg gevallen op prijs in combinatie met het aantal ‘stops’ , dus reistijd.

Omdat wij 6 maanden van te voren de tickets geboekt hebben, waren wij voor een enkeltje(!) 550 euro kwijt. Op diverse prijsvergelijkingssites op internet was dit de goedkoopste optie. Dit gecombineerd met slechts 1x overstappen, maakte dit een perfecte keus.
Uiteraard vraag je je wel al wat voor deze 550 euro krijgt. Is dit zo heelveel minder als andere duurdere vliegmaatschappijen? Heb ik minder beenruimte? Moet ik bijbetalen voor eten of drinken?

Eenmaal aangekomen op Schiphol werden we netjes en op tijd ingecheckt. Op de geplande tijd mochten we het vliegtuig in en de eerste indruk was een wat oud interieur, maar niet vies of afgesleten. Ik ben, als man van 1m85cm, uiteraard benieuwd naar de beenruimte, deze was voldoende. Aangezien ik ooit 12 uur opgevouwen naar Mexico heb mogen vliegen met ArkeFly (niet aan te bevelen), vrees ik van te voren voor het ergste. Maar niets was dus minder waar. Prima stoelen, het kussentje en de fleecedeken lagen al klaar voor deze eerste lange vlucht van 12u30m.

Na het opstijgen kwam men al gauw genoeg rond met warme doekjes op even de handen op te frissen, waarna er al snel een snack werd geserveerd.
Uiteraard begin je vrij snel met het uitvinden van het ‘on board entertainment’. Het is simpelweg een systeem waarbij je behoorlijk wat keuze hebt uit hedendaagse films en series welke vertoond worden op het beeldscherm voor je.

Op de totale vlucht hebben we 4x een maaltijd gekregen en deze waren, zoals vele vliegtuigmaaltijden, niet goed maar ook niet slecht. Voor ons gevoel kwamen ze vaak langs met eten en vooral drinken, maar gek genoeg op de juiste momenten, zodat je nooit een hongergevoel kreeg.
De onbeperktheid aan eten en drinken en ook het on board entertainment zaten allen bij de prijs van het vliegticket inbegrepen.

De medewerkers van Singapore Airlines waren vriendelijk (niet te overdreven) en waren eigenlijk continu in de weer om alle passagiers het naar de zin te maken.

De verhouding prijs/kwaliteit was prima, zeer aan te bevelen voor (lange) vluchten richting Azië of Australië.

Tiger Air:

 Een low cost luchtvaartmaatschappij met behoorlijk veel bestemmingen in Azië en Australië.

Deze maatschappij is misschien nog het meest te vergelijken met RyanAir in Europa. De vliegtuigen zijn basic ingericht, in principe voldoende beenruimte, verder geen bijzondere extra’s.
De vluchten die wij hadden waren stipt op tijd. Let met boeken op het feit welk gewicht je handbagage en koffers mogen hebben en wat de bijbehorende kosten zijn.

Prima luchtvaartmaatschappij voor korte vluchten.

JetStar:

 De low cost dochteronderneming van Quantas. Heeft behoorlijk veel bestemmingen binnen Azië. Australië, Nieuw Zeeland, maar ook richting bijvoorbeeld Fiji.
Net zoals TigerAir (en vele andere low cost maatschappijen) zijn de vliegtuigen basic ingericht, bedoeld voor kortere vluchten.

Vervelende aan JetStar zijn de kosten die er bijkomen als je een ticket boekt wat in eerste instantie als goedkoopst uit een vergelijk komt. Ook dit hebben meerdere low cost maatschappijen, maar JetStar weet om alles geld te vragen. Vaak zetten ze dit bij een online boeking automatisch voor je aan, let dus goed op dat je alles naleest en de vinkjes wegklikt daar waar nodig.

Onze vluchten waren allen prima op tijd. De vlucht die we namen van Australië naar Nieuw Zeeland was vervroegd, maar dit kregen we ruim op tijd te weten.

Fiji Airways:

 Aan de prijs te zien zou je ook verwachten dat dit een low cost luchtvaartmaatschappij zou zijn. Je wordt echter verrast door het onboard entertainment en de maaltijden die je krijgt. Zelfs op een korte vlucht van 3 uur krijg je iets te eten. Het cabinepersoneel is uitermate vriendelijk, niet formeel gekleed, maar simpelweg behulpzaam.
Het inchecken duurde wat lang, maar de vluchten waar op tijd weg.

De prijs van de koffers was in ons geval inbegrepen bij de totaalprijs, dus geen verrassingen bij het boeken online.

Deze maatschappij is zeer aan te raden voor vluchten rondom Nieuw Zeeland, Fiji en richting Amerika.

Ellegiant Air:

 Mocht je recensies lezen op internet over deze maatschappij dan zul je vlug de conclusie trekken dat je hier geen ticket boekt. Veel klachten over (extreme) vertragingen, zelfs uitval val vluchten, vaak veroorzaakt door slecht onderhoud.

Wij zijn van Honolulu naar Los Angeles gevlogen met Allegiant Air en ondanks de slechte reviews hebben wij een prima vlucht gehad.
De vlucht was op tijd, geen vertraging gehad. Ook het inchecken ging soepel, al moet men wel op het volgende letten;

Ook dit is een low cost luchtvaartmaatschappij en dit laten ze in alles zien. Voor bagage moet je behoorlijk betalen (je mag minder kg meenemen dan bij vele andere maatschappijen), je moet ook betalen voor je handbagage. De maximale afmetingen staan op de website.

Dit dien je allemaal online te doen, want ter plekke op het vliegveld kost dit het dubbele. Ook je boarding pass moet je al uitgeprint hebben, dit kost anders extra geld ter plekke.

Aan boord krijg je in principe niets, ook geen beker water. Alles wat je wilt is tegen betaling, een volledige maaltijd bieden ze niet aan, het zijn vooral snacks met wat drinken. Er is ook geen onboard entertainment.
Als je dit allemaal van te voren regelt en weet, dan is er weinig aan de hand. Ik kan me zo voorstellen dat reizigers die met dit alles op het vliegveld worden geconfronteerd enigszins negatief zijn.

Bereid je dus goed voor als je een ticket boekt bij Allegiant Air.
Allegiant Air heeft behoorlijk veel bestemming binnen Amerika en staat ook echt bekend als prijsvechter.

Hawaiian Airlines:

 Mocht je richting Hawaï vliegen of enkele eilanden bezoeken binnen Hawaï, dan ben je al vlug gebonden aan Hawaiian Airlines.
Tickets hebben een redelijk vast prijs, je kunt ook meerdere tickets tegelijk boeken, een soort eilandentrip.
Er worden veel vluchten aangeboden tussen de eilanden en richting het vaste land, vertragingen zijn er nauwelijks.
Aan boord, van een soms zeer korte vlucht, krijg je wat drinken aangeboden. Ze vliegen met redelijk nieuwe toestellen die opvallend weinig herrie maken.

Ook hier moet je apart betalen voor je koffers, dit kan pas op het vliegveld, omdat ze daar ter plekke worden gewogen. $25,- per koffer per vlucht is vrij normaal.

Wij hebben het vliegen met Hawaiian Airlines als prettig ervaren, maar niet erg goedkoop.

Mokulele Airlines:

 Een zeer kleine maatschappij die alleen op 3 eilanden op Hawaï vliegt. Hier boek je met name een ticket alleen al om de ervaring om in een 8-persoons vliegtuig van A naar B te vliegen. Inchecken gebeurd eenvoudig, geen bagagecontrole, je staat er zelf met je neus bovenop en ziet je koffer continu liggen. Je wordt gewogen inclusief je bagage en betaald dan het benodigde bedrag.

De vlucht zelf is uniek, je vliegt een stuk lager en langzamer, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht over Hawaï.
Een absolute aanrader, mocht je ooit meerdere eilanden willen bezoeken op Hawaï.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw kritische reisgids naar ver weg