Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Zorgverzekering

Op wereldreis, wat te doen met je zorgverzekering?

Behalve belastingzaken, uitschrijving bij gemeente is het belangrijk ruim van te voren je goed te laten informeren wat te doen met je zorgverzekering.
Er is veel te vinden op internet over het wel of niet aanhouden van je zorgverzekering. Los van het feit dat deze informatie zeer nuttig kan zijn, kan deze inmiddels verouderd zijn. Mijn tip is dan ook om altijd contact te zoeken met je eigen zorgverzekeraar en daar je situatie uit leggen.
Het hangt namelijk af van je reissituatie of je je zorgverzekering aan moet houden of niet (met name lengte van verblijf is buitenland en het wel of niet werken).

Om een beeld te krijgen hoe ingewikkeld het kan zijn (en vooral tegenstrijdig) is deze link interessant.
Wat hierin wordt verteld is grotendeels ook wat wij ervaren hebben.
Uiteindelijk heeft onze zorgverzekeraar ons doorverwezen naar het SVB, de Sociale Verzekeringsbank.
We hebben daar simpelweg de vraag gesteld of wij onze zorgverkering moeten aanhouden als we ruim 13 maanden niet in Nederland verblijven. Het antwoord was eenvoudig; “ja” !

Dit hoeft op zich geen nadeel te zijn, immers hierdoor ben je wereldwijd verzekerd tegen Nederlandse kostprijs. Mochten medische kosten in het buitenland duurder zijn, dan verzekeren we dit bij, bij onze reisverzekering.

Daarnaast mogen we tijdens onze afwezigheid in Nederland gebruik maken van zorgtoeslag (omdat je inkomsten € 0,- bedragen). Hierdoor vallen de kosten behoorlijk mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw kritische reisgids naar ver weg