Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Visum Australië

Voor de landen die wij bezocht hebben, is een visum nodig voor Australië en de Verenigde Staten.

Australië

Afhankelijk van je activiteiten die je gaat verrichten en de duur dat je in Australië verblijft moet je je juiste visum aanvragen.
Alle informatie vindt je op http://www.immi.gov.au/

ETA Werkvisum Australië

Allereerst is er een Working Holiday visum (werk visa). Dit houdt in dat jongeren die een jaar lang reizen in Australië ook een mogelijkheid hebben om hier te werken. Je moet dit visum dan wel van tevoren aanvragen zodat men ook weet dat je hier kunt werken. Als je legaal aan de slag wilt in Australië is dit van groot belang. Er kan bij een uitzendbureau ook naar worden gevraagd en zonder dit visum mag je in Australië dan niet werken.
Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om het visum te krijgen. Leeftijd minimaal 18 jaar, je hebt eerst goedkeuring nodig om een jaar te mogen blijven, het visum is precies een jaar geldig (kan nog 1 x met een tweede visa worden verlengd), je mag legaal werken in Australië, maar niet langer dan drie maanden voor dezelfde werkgever en je mag maximaal drie maanden studeren. Verder moet je een Credit Card hebben en minimaal €3200,- om de eerste maanden door te kunnen komen.

ETA Toeristenvisum Australië

Ten tweede is er ook een toeristenvisum. Als je ouder bent dan 18 jaar, dan kun je dit visum aanvragen. Je bent toerist en je mag dus geen werk verrichten in Australië. Er kan wel een uitzondering worden geregeld via de Australische ambassade in Berlijn, je mag dan wel vrijwilligerswerk doen in Australië. Dit visum kan voor drie maanden via internet worden aangevraagd, het kost geen geld want het is een gratis visum. Je kunt het visum dan ook niet verlengen, maar je kunt het wel wijzigen in een ander visum. Mocht je langer willen verblijven dan kun je een toeristenvisum voor 6 of 12 maanden aanvragen. Aan deze laatste visa zijn wel kosten verbonden. Wij hebben een visum van 6 maanden aangevraagd en waren $130,- (AUS) kwijt, zo’n 88 euro. Dit kan ook online worden aangevraagd.

Bij het aanvragen van een visum moet je ook in het bezit zijn van een geldig paspoort. Dit moet geldig zijn voor de hele periode dat je in Australië gaat verblijven. Het is aan te raden dat je voor de mensen die thuis blijven een kopie maakt van je visum, paspoort en rijbewijs. Deze zaken kunnen altijd kwijtraken, je kunt ook een scan sturen naar je eigen mailadres, dan heb je deze belangrijke ”papieren” altijd bij de hand wanneer er wat aan de hand is.

Onze ervaring visumaanvraag Australië

Wij hebben zo’n 7 maanden voor vertrek onze visums aangevraagd via http://www.immi.gov.au/ . Je dient een inlognaam aan te maken, waarna je een keus kunt maken uit het juiste visum, in ons geval een toeristenvisum voor 6 maanden.
Je dient een behoorlijke vragenlijst in te vullen, het voordeel is wel dat je eventuele reispartner(s) later kunt toevoegen in deze aanvraag. Als je alles naar waarheids getrouw hebt ingevuld, kun je je aanvraag indienen. Na betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen, dit alles wordt netjes via mail bevestigd.
Wij kregen al binnen een uur bericht dat ons visum goedgekeurd werd!

2 gedachten over “Visum Australië”

 1. Hallo,

  Ik ga vanaf 9 januari voor 4 maanden onbetaald stagelopen in Australië. Ik ben aan het wachten op mijn Working Holiday Visa (subclass 417). Aangezien ik al een aantal weken bezig ben en mijn visum nogsteeds niet “granted” is, moet ik een alternatief zoeken. Ik hoor 2 januari 2017 te vertrekken, maar als ik het visum morgen niet ontvang moet ik omboeken.

  Nu is mijn vraag: kan ik mijn workig holiday visa annuleren en een toeristenvisum voor 6 maanden aanvragen? En zo ja, hoe krijg ik de uitzondering voor het “vrijwilligerswerk”? Ik heb contactmogelijkheden met de Australische ambassade in Berlijn gezocht, maar vond niets.

  Alvast hartelijk bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Cal S.

  1. Beste,

   ik zie dat e.e.a. al behoorlijk kort dag is. Vreemd dat je niets hoort vanuit de ambassade. Maar heb je ook al contact gezocht met de Australische Ambassade in Den Haag? http://netherlands.embassy.gov.au/thagnederlands/aboutus.html
   Ik weet niet als je een toeristenvisum aanvraagt er een melding komt dat een andere aanvraag nog in behandeling is.
   Een toeristenvisum is in principe zo aangevraagd, maar feitelijk moet je wel aangeven dat je ‘vrijwilligerswerk’ gaat doen (het is aan de aanvrager hoe je hier mee omgaat uiteraard).
   Ik zou je toch adviseren om contact te zoeken met de ambassade in Den Haag!

   Succes

   gr
   Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uw kritische reisgids naar ver weg